Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi Empty
MesajKonu: İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi   İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 2:57 am

4 dana pirzolası

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı unlu tereyağ

65 gr (1/4 su bardağı) acı krema

Marinadı:

1 küçük soğan (ince doğranmış)

1 dış sarımsak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı kuru yada taze fesleğen (istenirse)

1 çay kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

1+1/4 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker



Önce marinadı hazırlayınız. Büyük ve yayvan bir kapta bütün marinad malzemesini karıştırıp, etleri içine koyarak 1 saat dinlendiriniz. Sonra etleri marinaddan alıp, kâğıt peçeteyle kurulayınız. Marinadı saklayınız.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180°C) getirip ısıtınız.

Ateşe dayanıklı büyük bir cam kapta yağı orta ateşte kızdırınız. Yağ
kızınca etleri katıp 6-8 dakika, etlerin her tarafları pembeleşinceye
kadar kızartınız.

Marinadı etlerin üstüne döküp kaynatınız. Kaynamaya başlayınca kabın ağzını kapatıp, fırına sürerek 45 dakika yada 1 saat kadar pişiriniz.

Cam kabı fırından alıp, delikli kepçeyle etleri sıcak servis tabağına çıkararak bir kenarda sıcak olarak bekletiniz.

Cam kabı hafif ateşe oturtup, unlu tereyağı yavaş yavaş ve devamlı
karıştırarak katınız. Sosu 2-3 dakika, koyu ve pürtüksüz olana kadar
pişiriniz.

Kremayı da sosa katıp, cam kabı ateşten alınız. Sosu etlerin üstüne döküp, servis ediniz.



Not: Dana pirzolalarını, haşlanmış patates ve sote kabakla birlikte servis edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Dana Ciğer
» İtalyan Usulü Piliç Tarifi
» İTALYAN USULÜ POĞAÇA Tarifi
» İtalyan Usulü Piyaz Tarifi
» İtalyan usulü biftek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: