Malzemeler
1 adet penne makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı + 25 gr tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
4 diş sarımsak
500 gr domates (6 adet orta boy domates)
varsa 1-2 adet kırmızı süs biberi, kurutulmuş (acı sevenler için)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
4-5 yaprak taze fesleğen (1/2 demet maydanoz da kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
4-5 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (pecorino peyniri de kullanabilirsiniz)
Yapılışı
Kuru soğanları yemeklik ince ince doğrayın. Acı biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip incecik doğrayın. Kabukları soyulmuş domatesleri
küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup incecik dilimleyin. Zeytinyağı ve
tereyağını derin bir tavada orta ateşte kızdırın. Soğan, sarımsak ve süs biberi
ilave edip karıştırın. Orta ateşte 3-4 dakika kadar karıştırarak
pişirin. Domatesleri tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak kaynayıncaya
kadar pişirin. Kaynayınca 10 dakika daha kısık ateşte pişirin, incecik
kıyılmış fesleğen ya da maydanozu katıp ocaktan alın. Derin bir
tencereye 10 bardak su ve tuz ilave edip kaynatın.
Makarnayı ekleyip karıştırın ve 8-10 dakika diri kıvamda haşlayın.
Makarnayı süzüp tekrar tencereye alın, sosu ekleyip karıştırın. Parmesan peynirini serpip bekletmeden servise sunun.