Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 CENOVA EKMEĞİ Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

CENOVA EKMEĞİ Tarifi Empty
MesajKonu: CENOVA EKMEĞİ Tarifi   CENOVA EKMEĞİ Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:00 pm

30 gr (2 çorba kaşığı) maya

3-4 su bardağı + 1 çay kaşığı toz şeker

1+3/4 su bardağı ılık süt

1 kg (8 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

3 çorba kaşığı portakal suyu

50 gr (3+1/2 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)

60 gr (1/3 su bardağı) şam fıstığı

1 su bardağı kuru üzüm (biraz suda yarım saat dinlendirilip kurulanmış)

1 çay kaşığı anason (dövülmüş)

2/3 su bardağı kıyılmış limon kabuğu şekerlemesi

1 portakal kabuğu (rendelenmiş)



Küçük bir kasede mayaya 1 çay kaşığı şekeri çatalla yedirip, 4 çorba kaşığı süt ekleyerek krema haline getiriniz. Kaseyi sıcak ve ceryansız bir yerde 15-20 dakika, maya karışımı kabarıp köpürene kadar bekletiniz.

Unu, tuzu ve kalan şekeri ısıtılmış büyük bir kaba eleyiniz. Ortasında bir çukur açıp hazırladığınız maya karışımını, kalan sütü ve portakal
suyunu boşaltınız. Erimiş tereyağı ekleyerek parmaklarınızla yada
spatula ile unlu karışımı yavaş yavaş sıvı haline getiriniz. (İşleme,
bütün unu yedirene ve meydana gelen hamur, kabın kenarından akabilir
hale gelinceye kadar devam ediniz.)

Kullanmış olduğunuz hamuru unlanmış bir tavaya yada mermer tezgaha alıp
10 dakika kadar yoğurunuz. (Hamur esnek ve düzgün olmalıdır. Tezgaha
yapışıyorsa üstüne biraz un serpiniz.) Büyük kabı durulayıp iyice
kuruttuktan sonra hafifçe yağlayınız. Hamuru topak haline getirip bu
kaba koyunuz
ve üstünü nemli bir bezle örterek sıcak, ceryansız bir yerde 1-1,5
saat, hamur kabarıp hacmi hemen hemen iki kat artana kadar bekletiniz.

Kabaran hamuru unlu bir zemine alıp parmaklarınızla çekerek 1-1,5 sm kalınlığa getiriniz. Üstüne şam fıstığı, kuru üzüm, anason, limon kabuğu şekerlemesi ve portakal
rendesini serpiniz. Hamuru sigara sarar gibi katlayıp kare biçimi
veriniz; elinizin bileğinize yakın kısmını kullanarak 2,5 cm kalınlığına
getiriniz. Sonra yeniden sigara sarar gibi sarınız.

Hamura yuvarlak bir biçim verip büyük bir fırın tepsisine yerleştirerek,
sıcak ve ceryansız bir yerde 1 saat, hemen hemen iki kat kabarana kadar
bekletiniz.

Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (190°C) ısıtınız. Keskin uçlu bir bıçakla
hamurun üstüne 1 cm derinliğinde bir üçgen çiziniz. Tepsiyi fırına atıp
ekmeği 20 dakika pişirdikten sonra, fırının sıcaklığını biraz azaltıp
(170°C) 1 saat daha pişiriniz.

Tepsiyi fırından çıkararak ekmeğin altını parmaklarınızla yoklayınız.
Ekmek içi boşmuşcasına bir ses veriyorsa pişmiştir. Yoksa yeniden fırına
atıp 10 dakika daha pişiriniz. Fırından çıkarıp bir ızgara teli üstünde
soğuttuktan sonra servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
CENOVA EKMEĞİ Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» CENOVA SOSU Tarifi
» CENOVA SALATASI Tarifi
» Kekik, zeytin ve domatesli İtalyan Ekmeği Tarifi
» SAÇ EKMEĞİ TATLISI tarifi
» Otlu Focaccio Ekmeği Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: