1 kg elenmiş un
1 adet yaş maya
2,5 su bardağı su
1 su bardağı zeytinyağı
1 tutam taze fesleğen
4-5 dal dereotu
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su derin kaba konur. Üzerine şeker, maya konur, maya
eritilir. Kalan ılık su eklenir, tuz ve zeytinyağı katılır. Un yavaş
eklenerek yoğrulur. Ele yapışmayan kıvam almaya başlayınca kıyılmış
otlar katılır. Hamurun üzeri kapatılır 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda tekrar yoğrulur yarım saat daha dinlendirilir. Daha sonra yağlanmış uygun
büyüklükte bir kaba konur 10 dakika daha bekletilir. Önceden ısıtılmış
190 derece fırına verilir. Kabarıp kızarana kadar pişirilir.