Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

Paylaş
 

 CENOVA SOSU Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

CENOVA SOSU Tarifi Empty
MesajKonu: CENOVA SOSU Tarifi   CENOVA SOSU Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 12:54 pm

Malzemeler :

1/2 Su Bardağı Balık Suyu

1 Kereviz (doğranmış)

200 gr sirke (2 su bardağı)

200 gr Dömi-glas sos (1 su bardağı)

1 Çay Kaşığı Tuz

1 Kahve Kaşığı Karabiber

Baharat torbası:

4 Sap Maydanoz

1 Sap Kekik Otu

1 Defne yaprağı



Hazırlanışı:

Cenova sosu balıklar için (özellikle alabalık için) kullanılan klasik bir sostur. Aslında baharatmantar arpacık sogan, et suyu ve birkaç çorba kaşığ dana salçası ile hazırlanır. Aşağıda verilen tarif aslından daha ekonomiktir.

Orta boy derince bir kapta, orta ateşte tereyağı eritiniz. Köpükleri çökünce,sogan mantar kereviz
ve baharat torbasını ekleyiniz. Tencerenin kapağını kapatıp ateşi
hafiflettikten sonra, arasıra karıştırarak 15 dakika pişiriniz. Balık
suyunu ekleyip gene arasıra karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Sirkeyi,
dömi-glas sosu, tuzu ve biber
de ekledikten sonra, sos yarıya inene kadar ağır ağır kaynatınız. Kabı
ateşten alınız. Sosu ılıtılmış sosluğa boşaltıp servis edinız.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://asci.forum.st
 
CENOVA SOSU Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: