Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Şatobrian Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Şatobrian Tarifi Empty
MesajKonu: Şatobrian Tarifi   Şatobrian Tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:46 pm

MALZEMELER



2 kişi için:

350-400 gr sığır fletosu

az tuz

bir tutam karabiber

3 çorba kaşığı rafine yağı

2 adet sapı kesilmiş mantar

2 adet küçük domates

4-5 yaprak su teresi yada maydanoz

Sos Bernez

Sos bernez için:

1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

4 adet ezilmiş tane karabiber

½ kahve fincanı sirke

1 çorba kaşığı su

2 yumurta sarısı

1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı

¼ limon suyu

az tuz

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz







HAZIRLANIŞI



Sığır fletosunu gerekirse vurarak biraz yassılaştırın. Sonra tuzlayıp, biberleyip yağlayın. Kızgın kömürlü ızgarada 5-6 dakika bir tarafını 5-6 dakika diğer tarafını pişirip bir servis tabağına koyun. Domatesleri birkaç dakika fırında yada ızgarada pişirip mantarları tereyağında sote yapıp domateslerin üzerine oturtun. Domatesleri etin yanına koyup maydanoz yada su teresi yanına koyun ve servis edin. Garnitür olarak kızarmış patates ve sos bernez yapıp verin.

Sos bernez hazırlanışı :Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Şatobrian Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ŞİŞTE ŞATOBRİAN Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» Kış Çorbası I Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: