Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
600 gram bonfilelik sığır eti,
1+1/2 çorba kaşığı tereyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Salçası için: 1/2 demet frenk maydanozu,
1/2 demet tarhun otu,
1 fincan sirke,
6 baş arpacık soğanı,
2 yumurtanın sarısı,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1/2 demet maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Krutonu için:
1+1/2 çorba kaşığı sadeyağ,
4 dilim ekmek.
Yapılışı: Kızarmış ekmeklerden artan sadeyağın içine rendelenmiş arpacık soğanıyla temizlenip yıkandıktan sonra kıyılırcasına doğranmış tarhun otunu ve frenk
maydanozunu atıp bunları karıştırarak kavurmalı. Sebzeler diriliklerini
kaybedince sirkeyi katmalı. Tuzunu da serptikten sonra salçayı
pişirmeli. Salça pişince ateşten alıp soğutmalı. Sonra bunu, iyice
çırpılmış yumurta
sarılarının üstüne azar azar dökerek karışımı birbirine yedirmeli. Oda
ısısında sıvı durumuna getirilmiş tereyağını da karışıma kattıktan sonra
salçayı benmari usulüyle 15-20 dakika
pişirmeli. Sonra bir tülbentten geçirerek süzmeli. İyice koyulaşmış olan
salçaya karabiberle kıyılmış maydanozu katıp karıştırmalı. Salça
hazırlanınca bunu pişirilmiş olan krutonların ve bonfilelerin üstüne
dökmeli. Servis tabağının çevresini de kibrit çöpü biçimindeki kızarmış patateslerle süsleyip servis yapmalı.