Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 BAHARATLI BAMYA DOLMASI tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

BAHARATLI BAMYA DOLMASI tarifi Empty
MesajKonu: BAHARATLI BAMYA DOLMASI tarifi   BAHARATLI BAMYA DOLMASI tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:26 pm

20 bamya

1 tatlı kaşığı kişniş tohumu

1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu

4 diş sarımsak

bir tutam zerdeçal

1/2 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)

2 taze soğanın yeşil yaprakları

2 1/2 çorba kaşığı lor peyniri

Kişnişli yoğurt sosu

1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu

6 çorba kaşığı süzme yoğurt

1 1/2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı (doğranmış)

bir tutam beyazbiber

1/2 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu



Kişnişli yoğurt
sosunu hazırlamak için yağsız bir tavaya hardal tohumlarını koyup,
tavayı normal ateşe oturtarak, tohumları çatırdamaya başlayıncaya kadar
(birkaç saniye) hafifçe kızartın. Tavayı ateşten alıp, hardal
tohumlarını havana aktararak, tokmakla ezin. Küçük bir kâsede yoğurt, kişnişyaprakları, ezilmiş hardal tohumları, beyazbiber, sarmısak ve limon suyunu kanştırıp, kâseyi bir kenara bırakın.

Dolmaları hazırlamak için keskin bir bıçakla her bamyada uzunlamasına biryarıkaçın (ama sonuna kadarya-rılarak ayrılmamalarına dikkat edin); küçük bir bıçakla ya da parmak uçlarınızla içinden bamya tohumlarını çıkarıp atın.

Kişniş ve hardal tohumlarını yağsız tavaya koyup, tavayı normal ateşe
oturtarak, tohumları çatırdamaya ve çevreye koku yaymaya başlayıncaya
kadar (birkaç saniye) kızartın. Tavayı ateşten alıp, tohumları havana
aktarın. Sarmısak, zerdeçal ve karabiberi ekleyip, tokmakla hamur
kıvamına gelinceye kadar dövün. Kıyılmış taze soğanları ve sarımsakları bir kâsede lor peyniriyle karıştırıp, karışımı azar azar havana eklerken tokmakla döverek, bütün malzemenin iyice karışmasını sağlayın.

Her bamyanın içine havandaki karışımdan biraz koyun (koyarken her bamyayı iki ucundan tutup bastırılanız, hem içini kolay doldurur, hem de harcın iyice içine yerleşmesini ve bamyalar pişerken dökülmemesini sağlarsınız). Bamyaların dışında kalan harç artıklarını temizleyip, doldurulmuş 5 bamyayı bir taze soğan yaprağıyla bağlayarak demet haline getirin. Öbür bamyaları da aynı biçimde demet haline getirip, sarkan soğan yapraklarını bamya
demetlerinin altına kıvırın. Bir tencerenin üstüne delikli buğulama
kabı yerleştirip, tencereyi ateşe oturtarak suyu kaynatın. Kaynayınca bamya demetlerini buğulama kabına yerleştirip, bamyaları iyice yumuşayıncaya ve parlak yeşil bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, bamya demetlerini ayrı ayrı tabaklara yerleştirerek, yanlarına birer kaşık kişnişli yoğurt sosu yerleştirin ve hemen servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
BAHARATLI BAMYA DOLMASI tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
»  BAHARATLI BEŞAMELLİ SOS tarifi
» Bebek Bamya tarifi
» Zeytinyağlı Bamya tarifi
» Göğüs Dolması Tarifi
» Ispanak Dolması Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: