Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
4 armut,
2 çorba kaşığı toz şekeri,
1 limon.
Yapımı: Armutları saplarını çıkarmadan, kabuklarını ayıklamadan ve iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun. Üzerine iki bardak su, limonun suyuyla limonun
kabuğundan küçük bir parça, şeker ve iki baş karanfil koyup orta ısılı
bir ateşe oturtun. Su kaynayınca ateşin ısısını hafifletin ve armutları bu biçimde pişirin. Bir çatal batırarak armutların iyice pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra armutları
çıkarıp birer kâseye yerleştirin. Su gereği kadar azalmışsa kâselere
böler ve sıcak sıcak servis yaparsınız. Armudu pişirdiğiniz su fazlaysa armutları içinden aldıktan sonra biraz daha kavnatıp suyun bir kısmını buharlaştırarak azaltın. Bu armut sıcak yendiği gibi soğuk da yenir.