Malzemeler :
1/2 kg. patates
4 pırasa
1 adet soğan
50 gr. tereyağı
6 bardak et suyu
1 bardak koyu krema
2 çorba kaşığı kıyılmış kırmızı soğan
Bir tutam hindistancevizi unu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı :
Pırasanın koyu yeşil yapraklarını ayıklayın. Bütün sebzeleri ince ince kıyın.
Yağı
geniş ve yayvan bir kapta eritin. Soğanı ve pırasayı, soğanların
kavrulmamasına dikkat ederek, yumuşayıncaya kadar 10 dakika kadar hafif
ateşte pişirin.
Patatesi ve et suyunu da ilave ederek kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra kapağını da kapatıp sebzeler iyice
yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı iyice süzün veya blendırdan geçirin ve iyice soğutun.
Kremayı, kırmızı soğanı, hizdistancevizini karıştırın. Tuzunu ve biberini ilave edip soğutulmuş bir kasenin içinde servis yapın.
afiyet olsun.