Malzemeler
200 gram kuru erik
2 su bardağı su (kaynar)
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı tereyağı (doğranmış)
1 su bardağı esmer şeker
1,5 su bardağı kekun
2 adet yumurta
100 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
Çikolatalı sos:
1,5 su bardağı krema
120 gram bitter çikolata (iri doğranmış)
Hazırlanışı
Erikler, su ve karbonatı kapaklı bir kaba
koyup, kapağını kapatın ve 30 dakika dinlendirin. Erikleri süzüp, suyunu
ayırın ve eriklerin çekirdeklerini çıkarın. Erikler, ayırdığınız su,
tereyağı ve şekeri bütün malzemeler iyice karışıncaya kadar robottan
geçirin. Un ve yumurtayı katıp, tekrar karıştırın. Çikolatayı da ilave
edip, bir kez daha karıştırdıktan sonra, karışımı 20x20 cm. ebatlarında
yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında
yaklaşık saat pişirin. Krema ve çikolatayı kısık ateşte çikolata
eriyinceye kadar karıştırın. Fırından çıkardığınız keki servis tabağına
ters çevirerek çıkartın ve sıcakken hazırladığınız çikolatalı sostan
dökerek servis yapın.