Malzemeler: 250 gr un 150 gr margarin 50 veya 100 gr pudra şekeri(1-
1,5 çorba kaşığı) 1 adet yumurta 1/2 paket kabartma tozu 1 paket
vanilya Bir fiske tuz Tart kalıbı
Tüm malzemeyle hamuru iyice yogurup üzerine nemli bir bez
kapatarak 20 dk. buzdolabında dinlendirin.Tekrar yoğurup yağlanmış tart
kalıbına açarak hamuru yayın ve bir çatalla hertarafına delik
açın(kabarmaması için).170 dereceli ısınmıs fırında pişirin. ÜZERİNE: 2,5 Kare peket bitter çikolata 1 küçük paket krema(200ml.) 500 gr. kestane şekeri yada bir kavanoz kestane püresi HAZIRLANIŞI: Tart
piştikten sonra servis tabağana çevirin ve tartın üzerine kestane
şekerlerini ezip yerleştirin.Ocakta benmari usulü çikolatarı eritmeye
başlayın ve yarısı eridiği zaman kremayıda ekleyip iyice çikolatalar
eriyene kadar karıştırın ve özlü bir krema elde edin.Bu kremayıda
kestanelerin üzerine döküp üzerini süsleyin. Ben pudra şekeri ile
nota şablonu kullanarak süsledim.Şablonu bilgisayarda a4 kağıda yaptım
ve kesip üzerinden tarta pudra şekeri serpiştirdim.Siz Çekilmiş
fındık,ceviz,antep fıstığı yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.