Malzemeler: Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir.
3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker 1/4 su bardağı su 1 su
bardağı krema 3 su bardağı süt 1/4 su bardağı mısır nişastası 2
yumurta 1,5 tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı tuz 60gr bitter
çikolata
Hazırlanması: Şekeri ve suyu derin bir tencereye alın.
Yüksek ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Eriyince karıştırmayı
bırakıp karışımın kaynamasını bekleyin. Kaynayınca ara sıra tencereyi
çevirerek şekerin iyice karamelize olmasını sağlayın. Tencereyi ateşten
alıp kremayı yavaş yavaş ilave edin. (karışım köpürmeye başlayacak.)
Tencereyi tekrar ocağa alın, ateşi kısın ve karışım pürüzsüz bir görünüm
alana kadar karıştırın. Yarım bardak sütü ve mısır nişastasını bir kapta karıştırın. Yumurta, vanilya ve tuzu ayrı bir yerde çırpın. 2,5
su bardağı sütü karamele ekleyin, arada karıştırarak kaynamasını
sağlayın. Nişastalı karışımı çırpıp karamel tenceresine ilave edin.
Çırpın, kaynatın, altını kısıp 2 dakika daha çırpıp ateşten alın. Bir
bardak sıcak karamel karışımını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın ve
yeni karışımı tekrar tencereye ilave edin. Bir dakika daha karıştırarak
pişmesini sağlayın. Yarım bardak karamel karışımını bir kabın
içinde minik minik kırdığınız çikolatalarla pürüzsüz bir görüntü elde
edene kadar karıştırın. Çikolatalı pudingi kaplara paylaştırın.
Üzerlerine karamelli pudingi dökün. Buzdolabında en az 3 saat bekletip
servis yapın.