Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kremsi Çikolata Tarifi Ptsi Şub. 14, 2011 5:12 pm | |
| Malzemeler | | - (7 bardak) hatmi Krema - 1/2 bardak beyaz şeker - 2/3 bardak süt buharlaştırılmış - 1/4 fincan tereyağı - 1/4 çay kaşığı tuz - 2 bardak sütlü çikolata - 1 fincan yarı tatlı çikolata - 1/2 fincan kıyılmış ceviz - 1 çay kasigi vanilya ekstresi
|
|
|
| | Hazırlanışı | - Hattı bir 8x8 inç alüminyum folyo ile Kenara koyun.
- Orta ısı üzerinde büyük bir tencere, içinde süt, tereyağı ve tuz buharlaştırılmış hatmi krema, şeker, birleştiriniz. Tam kaynamak, getirin ve 5 dakika pisirin, sürekli karıştırma.
- Isı kaldırma ve yarı tatlı çikolata ve sütlü çikolata fiş dökmek. Heyecan kadar çikolata eritilip ve pürüzsüz bir karışım. Somunlar ve vanilyayi ekleyin karıştırın. Pan hazırlanan içine dökün. Tarifi buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Servise Hazır. | | Tarif Hakkında Açıklama | Kremsi Çikolata Tarifi İngiliz mutfağından bir tariftir. Tatlı tarifleri bu mutfakta gerçekten tatmaya değer. Afiyet Olsun. |
| |
|