Malzemeler
500 gr. orta yağlı koyun kıyması
1 adet soğan
2 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz ( Arzu edilirse )
Karabiber
Tuz
Yemeğin Tarifi
ki defa çekilmiş kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp sıkılmış
bayat ekmek içi, tuz, karabiber ve istenirse kıyılmış maydanoz koyun.
İyice yoğrulduktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın ve ıslak
avuçların arasında oval şekil vererek parmak kalınlığına getirin.
Yemek
zamanına 15 dakika kala yağlayın ve ızgaraya yerleştirin. Kurutmadan
pişirin. Servis tabağına alarak yanlarına patates kızartması veya aynı
ızgarada pişirilmiş domates dilimleri ve yeşil biberlerle servis edin.