4 kişilik malzeme
1 bayat sandviç ekmeği,
1 baş soğan,
2 diş sarmısak,
3 çorba kaşığı kapari,
750 g kıyma,
1 çorba kaşığı hardal,
1-2 çorba kaşığı karışık kurutulmuş otlar,
1 yumurta,
1 yumurta sarısı,
1-2 çorba kaşığı ekşi krema,
tuz,
karabiber,
600 g domates,
350 g sap kereviz,
50 g siyah zeytin,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
100 ml sebze suyu
1. Ekmeği sıcak suya bastırın. Soğanı ve sarmısağı ayıklayın, kaparilerle birlikte kıyın.
2. Kıymayı, sıkılmış ekmek, soğan, sarmısak, kapari, hardal, kıyılmış yeşillik, yumurta, yumurta sarısı ve ekşi krema ile karıştırın, tuzunu ve biberini ayarlayın.
3. Fırını 200 derecede ısıtın.
4. Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kerevizleri 3-4 cm uzunluğunda doğrayın. Zeytinleri de dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın.
5. Zeytinyağını bir kızartma tenceresinde kızdırın, domatesleri, kerevizi
ve zeytinleri sote edin. Sebze suyunu ve kapariden süzülen suyu ilave
edin. Büyük bir köfte yapın. Sebzeleri tencerenin kenarına itin. Köfteyi
tencereye koyun. Tencerenin kapağını kapatın ve fırına koyun, 30 dakika pişmeye bırakın. 30 dakikadan sonra kapağı açın ve tekrar 40 dakika pişirin.