Patatesli Enginar Sepeti
Malzemeler
6 enginar
3-4 patates
Yarım çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
2-3 dal maydanoz
2-3 dal dereotu
2 çorba kaşığı dilimlenmiş zeytin
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Enginarları
temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Enginarları süzüp
tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve un ilave edip
karıştırın. Yumuşayıncaya kadar haşlayın. 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3
çorba kaşığı limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Enginarları
tencereden kevgirle çıkarıp süzgece alın. Üzerine hazırladığınız sosu
gezdirin.
Patatesleri kabuğu ile haşlayıp süzün. Soyup ezin.
Dereotunu kıyıp yarısından fazlasını püreye ekleyin. Kalan zeytinyağı,
limon suyu, karabiber ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız
püreyi enginarların içine paylaştırın. Üzerini kalan dereotu ve zeytin
dilimleriyle süsleyin. Maydanozu kıyıp pürenin üzerine serpiştin ve
soğuk olarak servis yapın.