Kuşkonmazlı Enginar (Fransa)
4 porsiyon
4 enginar (her biri yaklaşık 250 g),
iri taneli deniz tuzu
Kuşkonmaz:
200'er gram yeşil kuşkonmaz ve taze mantar,
2 diş sarmısak,
3 yeşil soğan,
3 yemek kasığı zeytinyağı,
150 gram krema,
tuz,
karabiber,
toz hintcevizi,
bir miktar nişasta,
8 kokteyl domatesi,
8 yemek kaşığı gravyer rendesi,
1 limon.
Enginarları
yıkayın, saplarını koparın, deniz tuzu atılmış kaynar suda yaklaşık 20
dakika haşlayın. Yaprakların kolayca çekilince, enginarlar pişti
demektir. Enginarları soğumaya bırakın, ortadan kesin ve içindeki
tohumları çıkartın.
Kuşkonmaz: Kuşkonmazların sert alt kısımların
kesin. Kuşkonmazları 3 cm uzunluğunda parçalara bölün. Mantarlar
ayıklayarak yıkayın ve dilimleyin. Soğanları ve sarmısağı kıyın ve
kızgın yağda çok az kavurun, mantarları atın ve 1 dakika kızartın.
Kuşkonmazları, kremayı ve baharatı ilave edin, kapağı kapatın ve 15
dakika suyunu çekinceye kadar pişirin. Sebzeleri delikli kepçe ile
sostan çıkartın. Sosun suyunu çektirin, gerekirse su ile karıştırılmış
nişasta ile koyultun. Sebzeleri tekrar katın. Enginarları ısıya
dayanıklı bir servis tabağına yayın, içine soslu kuşkonmaz koyun,
yarılanmış domates ile garnitür yapın, birer yemek kaşığı peynir rendesi
serpin. Izgarada kızartın. Limon dilimleri ile servis yapın.
afiyet olsun.