Havuç Mücveri
Malzemeler
1 Kilo havuç
3 Adet yumurta
5 Çorba kaşığı un
Bir miktar tuz
Karabiber
Yoğurt
Kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Önce
havuçları iyice yıkayın. Kabuklarını kazıyıp rendeleyin. Başka bir
kapta yumurta, un ve tuzu karıştırarak hamur kıvamına getirin. Bu
karışıma rendelenmiş havuçları da ekleyip iyice karıştırın. Bir tavada
yağı kızdırın. Hazırlanan karışımdan kaşık kaşık alıp kızgın yağa altlı
üstlü kızartın. Üzerine yoğurt ekleyerek servis yapın.
Not: Dilerseniz karışıma 5-6 dal maydanoz ve 2 diş sarmısak ta koyabilirsiniz. Yoğurdun içine de 1-2 diş ezilmiş sarmısak koyabilirsiniz.