Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 DENİZ ALASI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

DENİZ ALASI Empty
MesajKonu: DENİZ ALASI   DENİZ ALASI Icon_minitimePaz Şub. 13, 2011 4:38 pm

[Resimleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]

DENİZ ALASI (Salmo trutta Iabrax)

Karadeniz
alabalığı, som balığı olarak da tanınır. Somon balığı ile hem
arkabalığı, hem de benzerliği vardır. Bir türü de Akdeniz'de yaşar.
Genelde 50-80 santimetre boy ve 3-7 kilogram ağırlıktan, en çok 100
santimetre ve 25 kilograma erişenlerine rastlanır. Ömrünun bir kısmını
denizde geçirdikten sonra üremek için nehirlere girer. Ağırlığına oranla
2,000-16,000 yumurta döker. Kuvvetli çenesi olan yırtıcı bir balıktır.
Küçük balıklar ve kabuklularla beslenir. Eti çok lezzetli olduğu gibi,
yumurtasından da kırmızı havyar elde edilir. Ekonomik değeri çok
yüksektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
DENİZ ALASI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kara Deniz Mutfak Kültürü
»  DENİZ MAHSÜLLÜ PİLAV tarifi
» Enginarlı Deniz Mahsülleri tarifi
» Deniz Mahsulleri Sufle tarifi
» DENİZ MAHSULLÜ RİSOTTO Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Yemek Malzemeleri :: Et Ürünleri :: Balık Eti Ürünleri-
Buraya geçin: