Karnıyarık börekMalzemeler3 adet yufka veya
sigara böreklik yufka
İçi için300 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
2 sivribiber
1 domates
1 y.k salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
sıvı harcı için1 s.b. süt
1 yumurta
1/2 s.b. sıvıyağ
Üzeri için1 yumurta sarısı
Çörek otu
1 domates, dilimlenmiş
2 yeşil biber
HazırlanışıYemeklik doğranmış kuru soğanı sıvıyağda pembeleşene dek kavurup sırayla
yeşil biberi, salçayı, kıymayı ve küçücük doğranmış domatesi ekleyin.
Tuz ve karabiber ilavesiyle baharatlarını ayarlayın.
Yufkaları 8 eşit üçgen parçalara bölün. Sıvı harcın malzemelerini
blendırdan geçirip homojen bir karışım olmasını sağlayın. Yufkaların
üzerine sıvı harçtan fırçayla sürüp hazırlayıp ılıttığınız iç harçtan
geniş kenarına yeterince yayın. Kenarlarını içeri doğru katlayıp iki
parmak eninde dar ucuna doğru sarıp su ile yapıştırın. Üstlerine tekrar
sütlü sıvı harçtan sürün.
Üzerlerine bıçak yardımıyla çizikler atıp, yumurta sarısı sürüp çörek
otu serpin. Bir dilim domates ve biber yerleştirip önceden ısınmış 180 C
fırında pişirin.