K
ıymalı Sarma Börek
Malzemeler3 yufka
200 gr kıyma
1 kuru soğan, kıyılmış
1 tutam maydanoz
1 y.k salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Sosu için½ su b.süt
1 fincan sıvıyağ
1 yumurta
HazırlanışıKıyma harcını hazırlamak için, soğanı, kıymayı, salçayı tuz, karabiber
ve kıyılmış maydanozu sırayla ekleyerek sıvıyağda kavurup soğutun. Sosu
için sütü, yumurtayı ve sıvıyağı bir kasede çırpın.
Yufkanın birini serin. Sosu fırçayla sürdükten sonra ikinci ve üçüncü
yufkaları da üst üste serip sosdan sürün. Uç kısmına hazırladığınız
kıyma harçtan koyarak kenarlarını içe doğru kıvırdıktan sonra rulo
yapın. Uç kısmını da sos ile yapıştırın. Rulonun üzerini sos ile
sıvayın. iki parmak kalınlığında dilim dilim keserek yağlanmış tepsiye
aralıklı yerleştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana dek
pişirin.