Burdaki
milföy hamuru Türkiyedekinden farklı olarak büyük dikdörtgen tek bir
parça ve her kutudan bu şekilde 2 adet milföy hamuru çıkıyor.
Türkiyedekiler hatırladığım kadarıyla küçük kareler halinde idi. Burdaki
milföy hamuru ile bu tarifi yapmak çok kolay ama trdekilerle nasıl
yapılır, heralde karelerin uçlarını birleştirip açarak aynı sonucu elde
edeblirsiniz.
Malzemeler
1 paket milfoy hamuru (puff pastry)
Iç harcı için4 patates, haşlanmış
4 sosis, dilimlenip haşlanmış
1 kuru soğan
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sıvıyağ
Üzeri içinYumurta sarısı
Susam
Çörek otu
Hazırlanışıİç harıcını hazırlamak için, kuru soğanı doğrayıp sıvıyağda kavurun.
Sosisleri ve haşlanıp ezilmiş patatesleri ekleyin. Ocağın altını kapatıp
kıyılmış maydanoz ve baharatlarını ilave edip karıştırın. Oda
sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Milföy hamurunu açıp hazırladığınız harcı yayın. Rulo yapıp katlama
kısmı alta gelecek şekilde ayarlayın. İki parmak kalınlığında dilimleyip
tepsiye aralıklı yerleştirin. Yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu
serpin. Önceden ısıtılmış 200 C fırında kızarıncaya dek pişirin.