Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.full-forum.com/

Paylaş | 
 

 Kıriş tarifi

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
avatar

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

MesajKonu: Kıriş tarifi   Perş. Şub. 03, 2011 12:44 am

Kıriş

MALZEMELER
500 gr kemikli et
2 büyük kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı besni üzümü
1 su bardağı nohut
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı sumak
Nane, kekik
Tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
İçli köfte malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
Tuz
İç malzemesi:
500 gr kıyma
1 soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Nane, kekik, kimyon
Tuz, karabiber, kırmızıbiber

YAPILIŞ TARİFİ
Nohudu, 2 su bardağı pirinci ve ceviz içini akşamdan ayrı kaplarda ıslatın.
Ertesi gün nohutun suyunu değiştirip haşlayın. Üzümü bol suyla yıkayıp 1
saat suda bekletin. 1 su bardağı sumağı 3-4 bardak kaynar suda 15
dakika bekletip suyunu süzün. Bir tencerede kemikli eti pişirin.
İç malzeme için; soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Tavada sıvıyağı
kızdırıp kavurun. Kıyma ve baharatları ilave edip kavurmaya devam edin.
Ceviz içini ekleyip tavayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
İçli köfte için; pirinci robottan geçirin. Kıyma ve tuz ilave edip yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi ıslatıp
parçaları yuvarlayın. Baş parmağınızla ortasını çevirerek açın.
Hazırladığınız iç malzemeden 1 kaşık koyup köfteyi kapatın. Malzeme
bitinceye kadar işleme devam edin.
İki soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Büyük bir tencerede tereyağı ve
sıvıyağı kızdırıp soğanı kavurun. 3 kaşık domates salçasını ekleyip
karıştırın.
Tencereye sırasıyla, tuz, baharat, sumak suyu, kemikli et, nohut ve ceviz
içini ilave edin. Su kaynayınca köfteleri ve üzümü ekleyin. Kısık ateşte 1
saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://asci.forum.st
 
Kıriş tarifi
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TARİF ÖĞRETİLİR!
» Tepside İçli Köfte
» Dilber Dudağı
» Afyon Lokumu
» MUZLU BROWNİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Dogu yemek Tarfileri-
Buraya geçin: