Kete (Erzincan)
1 komposto kasesi margarin ya da tereyağ,
2 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tepeleme kuru maya,
4 su bardağı un,
yarım çay bardağı ılık su,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 adet yumurtanın sarısı.
İçi için:
250 gram margarin,
6 su bardağı un,
2 çorba kaşığı un
Öncelikle
yarım çay bardağı ılık suda kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri
eritin. Margarin, süt, un, tuz ve eritilmiş kuru mayayla çok sert
olmayan bir hamur tutun. Hazırladığınız hamurun üzerini örtüp 1 saat
dinlendirin. Hamuru 12 parçaya bölün. Bezeleri yuvarlayıp oklavayla
açın. Hamurun iki ucunu ortaya katlayın. 1 paket margarinde 6 su bardağı
unu kavurun. 2 çorba kaşığı toz şekeri katıp, karıştırın.
Hazırladığınız harcı katladığınız hamurların ortasına yayıp, katlayın.
Elle bastırıp hamuru açın. Rulo yapın. Kendi etrafında dolayın.
Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin.