Soğani
MALZEMELER
6 iri soğan
500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1.5 çorba kaşığı biber salçası
1.5 çorba kaşığı domates salçası
Karabiber, kırmızı pulbiber
1 su bardağı tane sumak
Tuz, nane, kekik, kimyon
YAPILIŞ TARİFİ
Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak
suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla
yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün.
Tavada tereyağı ve sıvıyağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip
karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları (veya kurutulmuş biber ve
patlıcanları) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su
kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis
tabağına alıp sıcak olarak servis yapın