Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

  MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

 MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ Empty
MesajKonu: MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ    MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ Icon_minitimeÇarş. Şub. 02, 2011 6:24 pm

 MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ Misirunlu_baklava_tarifi
Şerbet Malzemesi

4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı pastörize süt
1 fincan zeytinyağı
125 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
8 su bardağı un
2 su bardağı nişasta (Hamuru açmak için)

İç Malzemesi
1 çorba kasesi çekilmiş fındık
300 gr mısırunu
2 yemek kaşığı tereyağı

MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ

Yumurta,
yoğurt, süt ve tuzu karıştırın. Unu azar azar ilave edip, kulak memesi
yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
ayırın ve yoğurma kabının üzerini kuru bir bezle örtüp yarım saat
dinlendirin. Parçalara ayırdığınız hamuru nişastayla yufka büyüklüğünde
açın. Tereyağını eritin. Mısırununu ve fındıkları kavurun. Margarini
eritip zeytinyağıyla karıştırarak tepsiyi yağlayın. Bir kat yağlanmış
yufka, bir kat iç malzemesi şeklinde bütün yufkaları üst üste
yerleştirin. Yufkanın taşan kısımlarını üzerine katlayın. Baklavayı
enine ve boyuna keserek elinizde kalan yağı baklavanın üzerine dökün.
Baklavayı fırında kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Su ve
şekeri karıştırarak kaynatın. Limon sıkıp bir taşım daha kaynatıp
ateşten indirin. Sıcak şerbeti soğuttuğunuz baklavanın üzerine dökün.
Şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
MISIRUNLU BAKLAVA TARİFİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» GÜL BAKLAVA TARİFİ
» GERDAN BAKLAVA TARİFİ
» BALKABAKLI BAKLAVA TARİFİ
» HURMALI BAKLAVA TARİFİ
» YALANCI BAKLAVA TARİFİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Karadeniz Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: