Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Empty
MesajKonu: Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi   Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Icon_minitimeÇarş. Şub. 02, 2011 4:37 pm


MUTFAK BÖLÜMÜ





Tanımı: Mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını
kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi
yapma ve servise hazır hâle getirme yeterliklerini kazandırmaya
yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Pic002

Amacı: Aşçılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

- Yiyecekle ilgili konulara ilgi duyan,
- Bedence güçlü ve sağlıklı,
- Tat ve koku alma duyumları gelişmiş,
- Temiz, titiz, sorumlu,
- Bir işi planlama ve uygulama yeteneğine sahip,
- Eli çabuk, hızlı hareket edebilen kimseler olmaları gerekir.
Yaratıcı olanlar mesleklerinde başarılı olup, ilerleme
olanağı bulabilirler. Mutfağı yönetebilecek disiplin anlayışına sahip
olmalıdırlar.

Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Pic018

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Aşçılar mutfaklarda görev yaparlar. İş
başında aşçılık mesleğinin gerektirdiği özel kıyafeti giyerler.
Aşçılar birinci derecede malzeme ve aletlerle ilgilidirler. İş
genellikle gündüz yapılır ama günlük yemek listesinin hazırlanması ve
gerekli planlamanın yapılması gece çalışmayı gerektirebilir. Turizm
bölgelerinde çalışanlar için mevsimlik çalışma söz konusu olabilir.

Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Pic020

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Günümüzde aşçılar çok değişik kuruluş ve kurum mutfaklarında görev yapabilmektedirler.
Okul mutfağı, hastane mutfakları, fabrika mutfağı, ordu
mutfağı, işyeri mutfağı, yemek fabrikaları mutfağı, otel mutfağı,
restoran mutfağı, gemi mutfağı, uçak mutfağı, tren mutfağı, otobüs
mutfağında da mutfak personeli çalışabilmektedir.
Kendi bilgi ve becerileri yeterli olduğu sürece bu meslekte işsizlik probleminin yaşanma ihtimali düşüktür.
Çeşitli yollarla iş bulma imkanlarına sahiptirler. Kendi
çabalarıyla kurum ve kuruluşlara ulaşarak, gazete, dergi vb. yayınlar
aracılığıyla, meslektaşları yardımıyla, mesleki eğitim öğretim
kurumları aracılığıyla ve Türkiye İş Kurumu yardımıyla iş bulma
imkanlarına sahiptirler.



http://okulweb.meb.gov.tr/31/01/318313/mutfak.html
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Antakya Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İMKB GMK Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
» Bursa Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi
» Kumburgaz Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi
» Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi
» Rize Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Aşçı Okulları :: Aşçı Devlet Okulları-
Buraya geçin: