Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Kıymalı Pizza Tarifi Salı Şub. 01, 2011 10:17 pm | |
| Malzemeler Üstü için : 250 Gr kıyma veya kuşbaşı et 1 Adet soğan 3 Adet sivri biber Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 Adet domates 1 Çorba kaşığı salça 1 Çorba kaşığı su Yeterince tuz, biber Hazırlanışı
- Hamurun hazırlanışı :
- Birinci pizza hamur : Bir ekmek fırınından alacağınız hazır
pide veya ekmek hamurunu yağ veya sütle yumuşatıp istediğiniz hamuru elde edebilirsiniz.
- Hamuru yağla veya sütle yumuşattıktan sonra üzerini ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için yarım saat bekletin.
- Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir
zemin üzerinde oklavayla veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
- Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak kenarı gibi yükseltin.
- Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.
- İkinci pizza hamur : Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın.
- Ilık sütten 1 su bardağı alıp, 1 tatlı kaşığı bira mayası ile beraber bir kapta eziniz.
- Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş
125 gr katı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin.
- Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
- Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir
zemin üzerinde, oklavayla veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
- Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak kenarı gibi yüksektin.
- Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.
- Üstü için : Malzemeleri çok ince doğrayıp karıştırın ve elinizle iyice yoğurarak öldürün.
- Kıymayı soğanla kavurarak da yapabilirsiniz.
- Elde ettiğiniz karışımı hazırladığınız 1. veya 2. pizza hamurunun üzerine koyun.
- Fırında kurutmadan 5-10 dakika pişirin.
- Fırından çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.
Kıymalı Pizza yemeği tarifi | |
|