Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav |
,
http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age
|
| | Ananaslı Alt-Üst Keki Tarifi | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Ananaslı Alt-Üst Keki Tarifi Salı Şub. 01, 2011 9:38 pm | |
| Malzemeler 1/3 Su bardağı eritilmiş tereyağı Yarım su bardağı tozşeker 5-6 Dilim konserve ananas 5-6 Adet siyah üzüm Kek hamuru için : Yarım su bardağı tereyağı 2 Adet yumurta 1 Çay kaşığı vanilya Bir buçuk su bardağından biraz fazla un 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı süt Yarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı
- Tereyağını erittikten sonra üzerine yarım su bardağı tozşekeri katın vr 25 santim çapındaki yuvarlak bir kalıbın dibine yayın.
- Ananas dilimlerini, tereyağlı şekerin üzerine sıralayın.
- Ortalarına birer üzüm tanesi yerleştirin ve bu şekilde bir kenara alın.
- Kek hamuru için çırpma kabı içinde yarım su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı tozşekeri karıştırın.
- Ardından yumurtaları bir kerede ekleyin ve vanilyayı ekleyin.
- Ayrı bir kaba unu ve kabartma tozunu eleyin.
- Çırpma kabındaki karışıma biraz un ve biraz süt ekleyip, karıştırın.
- Kalan süt ve unu yavaş yavaş dökerek çırpın.
- Tuzunu katın ve tekrar çırpın.
- Hazırladığınız ananas dilimlerinin üzerine boşaltın ve yayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 50-60 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız keki 10 dakika kalıpta dinlendirip, servis tabağına ters çevirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Ananaslı Alt-Üst Keki yemeği tarifi | |
| | | | Ananaslı Alt-Üst Keki Tarifi | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|