Malzemeler
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı toz şeker
2 yaprak jelatin
2 çorba kaşığı sıcak su
1 adet ananas
1 su bardağı şekerli krema
2-3 dilim kakaolu kek
2 çubuk beyaz çikolata
Hazırlanışı
Yumurtaların beyazını sarılarından ayıralım.
Yumurta sarılarını toz şekerle birlikte benmari usulü ocağa alalım.
Yavaş yavaş karıştıralım. Kremsi kıvama gelmesini bekleyelim. Jelatini
sıcak suyun içinde eritelim. Ananası robotta ezelim. Erimiş jelatini ve
püre halinde ananası şekerli yumurtaya katıp karıştıralım. Üzerine kar
gibi olana dek çırpılmış yumurta beyazını ekleyelim. Son olarak da
şekerli kremayı katalım. Kakaolu keki parçalara bölelim. Kup
bardaklarına kek parçalarını ve kremayı pay edelim. Bu şekilde 1-2 saat
buzdolabında bekletelim. Dolaptan çıkardıktan sonra beyaz çikolata
parçaları ile süsleyip servis yapalım.