Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Havuç Kremalı Soğan Dolması Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:25 am | |
| Malzemeler 8 Adet beyaz soğan 500 gr havuç 1 Çorba kaşığı süt 4-5 Dal maydanoz 2 Çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı
- Soğanları soyup üstlerini kapak şeklinde kesin.
- Tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayın.
- Havuçları temizleyip tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Soğanların içini dikkatlice çıkarın.
- Havucu sütle birlikte ezerek püre haline getirin.
- Tereyağı, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın.
- Hazırladığınız havuç kremasıyla soğanların içini doldurun ve kapaklarını kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizip, üzerini alüminyum kağıtla kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin.
- Soğanlar pişince fırından alıp, sıcak olarak servis yapın.
Havuç Kremalı Soğan Dolması yemeği tarifi | |
|