Aşçı Admin

Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
 | Konu: Yoğurt Çorbası Tarifi Salı Şub. 01, 2011 12:02 am | |
| Malzemeler 750 Gr yoğurt, 8 Su bardağı et suyu, 50 Gr margarin veya sıvı yağ, 2 Kahve fincanı un, Yeteri kadar tuz, 1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane(arzu edilirse). Hazırlanışı
- Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur.
- Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır.
- Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur.
- Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır.
- İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır.
- Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır.
Yoğurt Çorbası yemeği tarifi | |
|