Ülkemizde, hemen her yöreye ait, farklı içerik ve özelliklere sahip ne
çok köfte var. Bir rivayete göre ülkemiz mutfağı 200 den fazla köfte
çeşidine sahipmiş.
Yer isimleri ile adlandırılanlar var; İzmir köfte, tire, inegöl,
tekirdağ, akçaabat, düzce köftesi, sivas köftesi gibi, sonra bir de
hasanpaşa, davutpaşa köftesi gibi özel isimlerle anılanlar var. Yeri
geldikçe deneyerek sizlerle paylaşacağım. Şimdi gelelim lezzetli inegöl
köftesi tarifine...
Malzemeler
- 500 gr. kıyma
- 2 yk. su
- 2 dilim bayat ekmek içi
- tuz
- karabiber
- 1 tatlı k. karbonat
- 1/4 limon suyu
- 1 kuru soğan
Hazırlanışı
Karıştırma kabına kıyma alınır. Bayat ekmekler suda ıslatılır ve fazla suyu sıkılıp kıymanın üzerine ilave edilir.
Karbonat, limon suyu, ve soğan suyu ilave edilip yoğurulur.
Buzdolabında bir süre bekletilir. Gün öncesinden yapılınca çok daha
lezzetli oluyor. Uzun köfteler hazırlanıp sıvıyağda kızartıp servis
edilir.