Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: DEFNE YAPRAĞI Ptsi Ocak 31, 2011 2:34 pm | |
| | DEFNE YAPRAĞI | Familyası: | Lauraceae | İlmi Adı: | Laurus nobilis | Fransızca: | Laurier | İngilizce: | Bay leaves | Almanca: | Lorbeer | Kullanılan Kısmı: | Yaprakları | Kullanılışı: | 1/2 litre suya 1 çorba kaşığı anason tohumu çay gibi demlendirilir, günde 2-3 bardak içilir. | Yetiştiği Yer: | Avrupa, Akdeniz yöresi Ülkemizde: Ege, Akdeniz ve Karadeniz sahil bölgeleri | Mutfakta Kullanılışı: | Etli veya sebzeli her tür çorbaya, soslara; av eti, balık, deniz mahsulleri, bazı tür sebzeye (pişerken), patatesli veya domatesli yemeklere vb. | Estetik Açıdan: | Banyolarda, esanslarda kullanılır. | Ek Bilgi: | Diğer adı:Tehnel yaprağı. Eski Roma çağında defne ağacının insanları şimşekten koruduğuna inanılırdı. Bu inanç o kadar kökleşmişti ki, imparator Tiberius (İ.Ö. 42- İ.S. 37) şimşekler çaktığında korunmak için başına defneden yapılmış bir çelenk geçirip yorganın altına saklanırmış. Defne yağı: 2-3 damla bir parça kesme şekere damlatıp yendiğinde hemen göğsü yumuşatır. |
| |
|