Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 DEFNE YAPRAĞI

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

DEFNE YAPRAĞI Empty
MesajKonu: DEFNE YAPRAĞI   DEFNE YAPRAĞI Icon_minitimePtsi Ocak 31, 2011 2:34 pm

DEFNE YAPRAĞI Defne
DEFNE YAPRAĞI
Familyası:
Lauraceae
İlmi Adı:
Laurus nobilis
Fransızca:
Laurier
İngilizce:
Bay leaves
Almanca:
Lorbeer
Kullanılan Kısmı:
Yaprakları
Kullanılışı:
1/2 litre suya 1 çorba kaşığı anason tohumu çay gibi demlendirilir, günde 2-3 bardak içilir.
Yetiştiği Yer:
Avrupa, Akdeniz yöresi Ülkemizde: Ege, Akdeniz ve Karadeniz sahil bölgeleri
Mutfakta Kullanılışı:
Etli
veya sebzeli her tür çorbaya, soslara; av eti, balık, deniz mahsulleri,
bazı tür sebzeye (pişerken), patatesli veya domatesli yemeklere vb.
Estetik Açıdan:
Banyolarda, esanslarda kullanılır.
Ek Bilgi:
Diğer
adı:Tehnel yaprağı. Eski Roma çağında defne ağacının insanları
şimşekten koruduğuna inanılırdı. Bu inanç o kadar kökleşmişti ki,
imparator Tiberius (İ.Ö. 42- İ.S. 37) şimşekler çaktığında korunmak için
başına defneden yapılmış bir çelenk geçirip yorganın altına
saklanırmış. Defne yağı: 2-3 damla bir parça kesme şekere damlatıp
yendiğinde hemen göğsü yumuşatır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
DEFNE YAPRAĞI
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Defne Yapragı Kuru
» LİPPİA Yapragı
» Hardal Yaprağı Sarma
» BİBER YAPRAĞI SALATASI tarifi
» Bulgurlu kabak dolması & Pancar yaprağı sarması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Kuru Baharat-
Buraya geçin: