Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 Hardal Yaprağı Sarma

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı

Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

Hardal Yaprağı Sarma Empty
MesajKonu: Hardal Yaprağı Sarma   Hardal Yaprağı Sarma Icon_minitimeÇarş. Ocak 26, 2011 5:51 pm










Hardal Yaprağı Sarma Hardal+yapragi+sarma
İç harcı burdaki
dolmanın bulgurlu iç harcıyla aynı idi. Bilemiyorum başka yörelerde ne
ad veriliyor bizim, Adana ve çevresinde hardal yaprağı dediğimiz, kara
lahanın (yahut laz lahanasının) yapraklarını andıran ot yada sebzeye.


Yeterince
hardal yaprağı bol limonlu suda hafifçe haşlanır (hardal yaprağının
kendine has acımsı bir aroması vardır, onu diğer yapraklardan ayıran.
Limonlu suda haşlama işlemi bu aromasının hafiflemesini sağlıyor.)
Belirli büyüklükte kesilerek sarılır. Asma yaprağında olduğu gibi
üzerine sıcak su gezdirilip orta ateşte pişirilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Hardal Yaprağı Sarma
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Yerli Yemek Tarifleri :: Türk Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: