Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 İSPANYOL SOS Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

İSPANYOL SOS Tarifi Empty
MesajKonu: İSPANYOL SOS Tarifi   İSPANYOL SOS Tarifi Icon_minitimePtsi Ocak 31, 2011 12:00 am

İSPANYOL SOS
MALZEMELER



  • 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ
  • 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş)
  • 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış)
  • 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış)
  • 4 Sap Maydanoz (Doğranmış)
  • 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un
  • 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu
  • 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış)


HAZIRLANIŞI



  • İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz.
  • Rafine
    yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan,havuç, dana
    eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz.Üstü kapaksız olarak ve arasıra
    karıştırarak 15 dakika, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Üstüne
    ununu serpip tahta kaşıkla iyice karıştırarak ateşin altını kısıp 12-15
    dakika un kahverengileşinceye kadar pişiriniz.

  • Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip,sosu orta ateşte kaynatınız. Kaynayınca mantarları ekleyiniz.
  • Ateşin
    altını iyice kısıp karanfil,defne yaprağı,beyaz şarap,tuz ve biberi
    ekleyerek 1 saat,arasıra karıştırarak demlendiriniz.Delikli kaşıkla
    sosun üstündeki köpük ve yağları alınız.

  • Sosu,dibine
    birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye
    akıtınız.Süzgeçte kalan sebzeleri bıçağın tersiyle eziniz.

  • Tencereyi
    çalkalayarak,sosu tekrar içine koyup,ağır ateşte pişiriniz.Sosun üstüne
    çıkan yağları devamlı delikli kaşıkla alınız.(Aşağı yukarı bütün yağ
    alındıktan sonra, sosun renginin tatlı kahverengi olması gerekir)

  • Sosu
    tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz.Sosu bir sosluğa
    boşaltıp et, sebze yada yumurta ile birlikte servis ediniz.


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
İSPANYOL SOS Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İspanyol Kek Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi
» KUP JAK tarifi
» Hindistancevizli Kek I Tarifi
» BOLONYEZ Sos Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Profesyonel Sos çeşitleri :: Sos Yapımı Tarifleri-
Buraya geçin: