Aşçı Admin
Mesaj Sayısı : 2102 Kayıt tarihi : 25/01/11
| Konu: Portakallı Lorlu Kurabiye Çarş. Ocak 26, 2011 4:56 pm | |
| Portakallı Lorlu Kurabiye Tarif, Amerikadayken zevkle izlediğim kanallardan"Food Network" ve bu kanalın takipçisi olduğum baş aşçı ve yazarlarından 'Giada De Laurentiis'e ait "Lemon Ricotta Cookies with lemon glaze" den adapte edilmiştir. Glazürü ve limon kısmı hariç tarife sadık kaldık... Tek fark, glazürsüz, portakallı ve lorlu yeni bir kurabiye ortaya çıkmış olması! Portakallı Kurabiye tarifimizi Yıldız'ın ev sahipliğini yaptığı #9 "Mandalinalı ve Portakallı Lezzetler" etkinliğine gönderiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum. Not: Cup, Amerikan cup ölçüsü olan 250 ml lik kaptır. Genelde, hacmi yaklaşık olarak TR de bizim kupa dediğimiz bardağa denk geliyor. Aşağıdaki malzemelerle hemen hemen 20-22 adet kurabiye elde ediliyor. Malzemeler
- 2,5 cup un
- 1 cup şeker
- 1 tk. kabartma tozu
- 1 çk. tuz
- 2 yumurta
- 115 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
- 425 gr lor peyniri
- 1 portakalın suyu
- 1 portakal rendesi
Yapılışı
- Un, tuz ve kabartma tozu bir kaba birlikte elenir.
- Ayrı bir karıştırma kabında yumuşak tereyeğ ve şeker mikserle orta
hızda 3 dakika kadar çırpılır. Çırpma esnasında yumurtalar teker teker eklenir. Lor peynir, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Kuru malzemeler de tereyağ karışımına eklenir ve sadece yetecek kadar karıştırılır.
- Parşömen kağıdı serili tepsiye 2 yemek kaşığı olacak şekilde 5 cm
aralıklı yerleştirilir ama kaşıkla yayılmaz. Sıcaklığın etkisiyle kendisi gerektiği kadar yayılacaktır. 190 C önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. 20 dakika dinlendikten sonra üzerine bol pudra şeker serpilir.
| |
|