Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 1 Euro = 1 Enginar

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

1 Euro = 1 Enginar Empty
MesajKonu: 1 Euro = 1 Enginar   1 Euro = 1 Enginar Icon_minitimePaz Ocak 30, 2011 8:22 pm







1 Euro = 1 Enginar Enginar_copy_1

tarif:Rogers-Gray / Italian Country Cook Book

Enginarın karaciğere, safra kesesine, böbreklere çok iyi geldiği hep
söylenir. Bol bol tüketin denir ama enginar fiyatı almış başını
gitmişken biraz zordur. Hal böyleyken bu sebze nasıl bol bol tüketilir
ki ?

Çeşme ve Karaburun enginarın bolca yetiştiği yerler, tezgahlarda ilk
olarak Ege ve Akdenizin narin, küçük sakız cinsi enginarları görünüyor.
Sonra İstanbul 'un büyük Bayrampaşa enginarları çıkıyor. Geçen sene mart
sonunda Çeşme'de bir esnaf lokantasında, yeni toplanmış ve yemek haline
gelmeyi bekleyen enginarları görmüştüm ama dediklerine göre çok yağmur
yağdığından enginarlar bozulmuştu ve orada bile çok pahallıydı. E bu
sene yine aynı durum.

Eğer bir parça güneş gören toprağınız varsa ve enginar yemeyi çok
seviyorsanız, kendi enginarlarınızı yetiştirebilirsiniz. Daha çok bilgi
için www.artichokes-tr.com 'a bakabilirsiniz.







Roma Usulü Enginar - Carciofi alla Romana

malzemeler : 6 kişilik


  • 12 küçük yada 6 büyük boyda enginar
  • limon suyu - (büyükçe bir limonun yarısının suyu yada daha fazlası)
  • 1 (cup) su bardağı zeytinyağı


iç malzemeleri:


  • 3 tepeleme yemek kaşığı, ince doğranmış maydanoz yaprağı
  • 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
  • 3 diş sarmısak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarmısak yerine 4 adet taze soğan kullandım.)
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • taze öğütülmüş karabiber
  • 1.5 limon, dilimlenmiş


tarif:


  1. Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı
    narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm. yüksekliğinde bırakın. Eğer
    sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak
    iyice temizleyin. Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla
    enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine
    atın.
  2. İç malzemesi için; limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.
  3. Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye,
    doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu
    şekilde içlerindeki malzeme, pişerken dağılmaz.
  4. Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir
    miktar tuzu gezdirin. Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su
    ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte
    pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir. ( ben 40 dakika pişirdim)
  5. Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir.İ deali tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.
  6. Soğuduktan sonra enginarlar ters çevirip içindeki malzemeyi
    göstererek, dilimlenmiş limonla servis yapın. Sapları duruyorsa pişdiği
    şekilde de servis yapabilirsiniz.


Bu tarifle yapılmış enginar gerçekten lezzetli oldu. Bence dereotu da eklenebilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
1 Euro = 1 Enginar
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Zeytinyağlı Enginar
» Enginar Salatası
» Kuşkonmazlı Enginar tarifi
» Zeytinyağlı Enginar Tarifi
» Etli Enginar Dolması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: