Şimdiye
kadar denediğim en lezzetli ve çıtır çıtır kuru pastalardan biri
peynirli, otlu kuru pasta oldu. Hazır kuru pastaları aratmayan bir tat
ama ev yapımı. Uzun süre saklanabilir özellikte olması da evinizde her
an bir çeşit ikramın hali hazırda olmasını sağlıyor. NOT: taze maydanoz yerine kurutulmuş hali de pekala kullanılabilir.Malzemeler
- 113 gr tereyağ (1 stick)
- 4 yk. Yoğurt
- 1 yk. Sirke
- 3 yk. ufalanmış beyaz peynir
- ¼ cup sıvıyağ
- 1 çay k. Karbonat
- 1 yk. incecik kıyılmış maydanoz
- 1 yk. kuru fesleğen, nane, kekik karışımı
- 1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 2 + 1/3 cup)
- Susam
Hazırlanışı
Oda
sıcaklığındaki tereyağ veya margarin karıştırma kabına alınır diğer tüm
malzemeler eklenir karıştırılır. Azar azar un ilavesi ile yumuşak bir
hamur elde edilir. Hamur 20 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Ceviz
büyüklüğünde parçalar koparılıp kandil simidinde olduğu gibi halka
şeklinde kapatılır veya çubuk şekli verilir. Önce yumurta akına sonra
susama batırılıp önceden hafif yağlanarak hazırlanmış tepsiye aralıklı
yerleştirilir. 180 C önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek
pişirilir.