Otlu dolama börekBenim borcamım küçük olduğu için 3 yufka aldı sizinki daha büyükse haliyle daha fazla yufka alacaktır.3 adet yufka
Sıvı harcı için3/4 s.b süt
½ s.b sıvıyağ
1 yumurta
İç harcı için Kara lahana kavurması ndaki gibi hazırlıyoruz
HazırlanışıSıvı harcı için süt, sıvıyağ, ve yumurtayı blender dan
geçirip pürüzsüz hale getirin. Yufkaların birini yayıp fırça yardımı ile
sıvı harçtan sürüp bir ucuna hazırlayıp soğuttuğunuz ot (laz lahanası)
kavurmasından yayın. Kenarlarını içe doğru hafifçe büküp rulo yapın.
Yuvarlak borcam tepsiye yerleştirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi
uygulayıp rulo şeklinde tepsiye yerleştirin. Üzerine tekrar sıvı harçtan
sürüp (dilerseniz susam ve çörek otu serpip) önceden ısıtılmış 170-175 C
fırında kızarıncaya dek pişirin. 8 üçgen dilime bölüp sıcak ikram edin.