Konya usulü etli ekmekLahmacundan farkı nedir dediğinizi duyar gibiyim. Bir Güneyli olarak aynı soruyu ben de sordum. Yerlileri;
- Etli ekmeğin pidesinin çok ince olduğunu,
- Yine ekmek kısmının çok gevrek çıtır çıtır olması gerektiğini,
- Üzerindeki harcının robottan geçirilmiş halinin makbul olduğunu,
- Maydanoz kullanılmadığını,
- Soğan miktarının ise lahmacundan farklı olarak çok az olduğunu vurguluyorlar.
MalzemelerPidesi için1 su b. ılık su
1/3 su bardağı sıvıyağ
20 gr. yaşmaya veya
1 tatlı k kuru maya
1 tatlı k. tuz
1 tatlı k. tozşeker
Aldığı kadar un
İç harcı için400 gr. kıyma
1 soğan
2 domates
4 biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Toz biber
Pul biber (isteğe bağlı)
HazırlanışıKarıştırma kabına ılık su, maya ve şekeri alın, sıvıyağ
ekledikten sonra un ilavesiyle yumuşak, kulak memesi kıvamında bir hamur
yoğurun.
Diğer tarftan iç harcı için; soğan, domates ve biberi
doğrayıp robotta tekrar incecik çekin. Karışıma kıymayı ilave edin. Ben
kıymayı da robottan geçirdim. Sonuç daha iyi oldu.
Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp uzunlamasına
açabildiğiniz kadar ince açın. Üzerine hazırlanan harçtan sürüp hafif
yağlanmış tepsiye dizin. 200 C derecelik fırında 10- 15 dk. Pişirin
ayran ile servis edin.