3 Su bardağı aşurelik buğday Yarım su bardağı pirinç Yarım su bardağı fasulye Yarım su bardağı nohut 1/4 Su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm 5-6 Adet incir 2-3 Dilim portakal kabuğu 1 Kahve fincanı gül suyu 1 Paket vanilya 2-3 avuç fındık veya ceviz içi ve tarçın 2 Çorba kaşığı hindistan cevizi 5-6 Su bardağı şeker
Akşamdan buğday,fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır.Ayrı ayrı ıslatılır.
*** Buğday pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.
*** İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur.bir müddet beraber kaynatılır.
*** Şeker konur .Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.
*** Ateşten alınmadan 5-10 dakika evvel küçük doğranmış incir,gül suyu ve vanilya konur.
*** Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık,tarçın hindistan cevizi ile süslenir.
NOT : Aşureye kaselere koymadan önce haşlanıp soyulmuş kestane de konabilir.