TULUMBA TATLISI TARİFİ 5 su bardağı un 4 adet yumurta 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su bir tutam tuz kızartmak için: sıvıyağ şerbeti için : 500 gram tozşeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu
Yapılışı ilk önce şerbeti hazırlayın. Bunun için suyu tencereye koyun. Tozşekeri de ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. Bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 6 dakika kadar pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Bir yandan da sıvıyağı hafifçe kızdırın.
Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika kadar bekletin. Servis tabağına alın.