MALZEMELER
1/2 paket spagetti makarna
150 gram kiyma
1 adet sogan
1 adet havuç
1 adet patates
1/2 adet kabak
2-3 dis sarimsak
1 adet domates
1 çorba kasigi salça
3 çorba kasigi eski kasar peyniri rendesi
1 tavuk suyu tableti
1 çorba kasigi tereyagi
3/4 çay bardagi sivi yag
1 tatli kasigi un, tuz
YAPILIŞI
Spagetti makarnayi tavuk
suyu ilave edilmis tuzlu sicak suda haslayin, suyunu süzerek bekletin.
Sivi yagi tavaya aktarin, kiymayi, rendelenmis havucu ve küçük dogranmis
sogani birlikte kavurun. 3 dakika sonra rendelenmis kabagi ve patetesi
rendeleyerek ilave edin. Arada bir karistirarak kavurmaya devam edin.
Domatesin kabugunu soyup, tavla zari iriliginde dograyarak, karsima
ilave edin. 3-4 dakika kadar soteledikten sonra salçayi ekleyip, 1
dakika daha kavurun. Malzemenin üzerini hafifçe asacak kadar su ve tuz
ilave ederek sebzeler yumusayana dek kapakli olarak pisirin. Atesten
almadan 1 dakika önce unu çok az su ile ezip, ilave edin. Sos
koyulasinca atesten alip ayri bir tavada tereyagini eritip, makarnaya
ekleyin. Makarnayi servis tabagina alarak üzerine sosu yapip, eski kasar
rendesi serpistirelim.