Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

  Napoli Usulü Dana Sarması Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

 Napoli Usulü Dana Sarması Tarifi Empty
MesajKonu: Napoli Usulü Dana Sarması Tarifi    Napoli Usulü Dana Sarması Tarifi Icon_minitimeÇarş. Şub. 16, 2011 1:25 pm

8 dilim dana eskalop (her biri 125 gr.)

8 dilim jambon

100 gr. taze kaşar

50 gr. çekirdeksiz kuru üzüm

25 gr. çam fıstığı

1/4 demet maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

25 gr. tereyağı

3 çorba kaşığı su

karabiber

tuz



Dana eskaloplarını ekmek tahtasının üzerinde 1-2 mm. incelikte döverek
yaprak gibi açın. Döverken et tahtaya yapışmasın diye, eti bir mutfak
filminin arasına koyun. Maydanozun yapraklarını ayıklayıp ince ince kıyın. Peyniri küçük küçük doğrayın. Küçük derin bir kapta, maydanozu, peyniri, çam fıstığını ve üzümü karıştırın. Tuz ve karabiber ilave edin.

Açtığınız her dana eti diliminin üzerine bir dilim jambon serin. 8 eşit parçaya böldüğünüz peynirli içten, her dilimin üstüne koyun
ve etin bir ucundan başlayarak sarma gibi sarın. Hazırladığınız et
dolmalarını pişme sırasında açılmasın diye bir mutfak ipi ile bağlayın.
Zeytinyağını tereyağı İle birlikte derin bir tavada kızdırın. Dana
sarmalarım kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar çevirerek kızartın.
Tavaya beyaz şarabı ve suyu ekleyip kaynamaya bnakın. Kaynamaya
başlayınca ateşi kısın ve 20-25 dakika kadar hafif ateşte pişirin. Pişme
sırasında her tarafı pişsin diye zaman zaman etlerinizi çevirin.

Piştikten sonra etleri tavadan alın ve ipleri keserek çıkarıp atın. Dana
sarmalarını bir servis tabağına dizerek sıcak tutun. Tavada kalan sosu
biraz hızlı ateşte kaynatın. Bu şekilde sosun suyunun fazlası buharlaşır
ve sos koyulaşır. Sosu dana etlerinin üzerine dökün ve yanında haşlanmış brokoli ve taze fasulye ile servis yapın.



Not: Dilerseniz dana sarmalarını dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
Napoli Usulü Dana Sarması Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» İtalyan Usulü Dana Pirzolası Tarifi
» Fransız Usulü Dana Ciğer Tarifi
» Napoli Usulü Levrek Tarifi
» Napoli Usulü Biftek Tarifi
» İtalyan Usulü Dana Ciğer

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: İtalyan Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: