Bir kuşhanede 100 gram tereyağmı bir kaşık un ile ateş üstüne iyice ezip hamur yapınız. Karıştırmaya devam ederek birer birer 5 yumurta sarısı yedirdikten sonra 1 limon suyu, birer çimdik tuz, biber, dövülmüş hindistancevizi
ekleyiniz. Sonradan bir bardak su ilâvesiyle bir müddet çevirerek hafif
ateşte tutunuz. Kabarmaya başlayınca ateşten çekip iyice ezip kapayıp
benmaride sıcak tutunuz. Yemek zamanı 100 gram tereyağı karıştırıp
kullanınız.
Not: Bu salça, ızgara ve tavada pişen köfteler içindir. Yemek zamanı
içine sirkesi süzülmüş bir avuç Kabara (şişede konserve) karıştırılırsa
başlıca balıklarda kullanılır. Salçanın kullanılışı sırasında bir kadeh
su yerine iyi kaynamış etsuyu konup kereviz v.b. kökleri yenen sebzelerde, etli sebze dolmalarında kullanılır.