750 gram sığır eti (bonfile tarafı)
40 gram tereyağı ya da 40 gram margarin (2 çorba kaşığı)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 Sığır bonfilesinin olanağınca kalınca olan üst geniş
kısmından 750 gram et alarak, yanındaki parlayan bütün sinirleri
temizlemeli ve her bir tarafını iyice zeytinyağıyla yağladıktan sonra,
fileyi kesmeden ortasından, uzunluğuna bir şişe geçirmelidir.
2 Sonra şişe geçirmiş olduğumuz et, pek harlı olmayan kömür ateşinin
aşağı yukarı 4-5 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtarak, her pişen
tarafı tavuk
tüyü ile arada bir yağlamak suretiyle etin önce bir, sonra da diğer
tarafını nar gibi oluncaya kadar her iki tarafını 10 - 12 şer dakika hesabiyle 20 - 22 dakika pişirmelidir.
3 Sonra fileyi ateşten alarak, tuz ve biberledikten
sonra tabağa yerleştirmeli, üstüne de iyice donmuş bir haldö 2 silme
çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ve Metrdotel salçasını oturtmalı ve
Şatobrian'ı servis yapmalıdır. (Sofrada dilimlere kesmek suretiyle
servis yapmalıdır.)
NOT: Yuvarlak ve uzun fileyi şişe geçirmeden ızgara üstünde de pişirilebilir.