Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 TULUS USULÜ VOLOVAN tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

TULUS USULÜ VOLOVAN tarifi Empty
MesajKonu: TULUS USULÜ VOLOVAN tarifi   TULUS USULÜ VOLOVAN tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:37 pm

VOL AU VENT TOULOUSAINE



6-8 kişi için MALZEME:

Haşlanarak pişmiş, zar gibi doğranmış yarım şar su bardağı dolusu tavuk, mantar, uykuluk ve beyin

1 çorba kaşığı tereyağı

350 gr. tavuk suyu veya et suyu (1,5 su bardağı)

35 gr. un (bir kahve fincanı ve bir tatlı kaşığı)

Az tuz

Az karabiber



YAPILIŞI :

Orta ateşte bîr tencereye yağı koyup kızdırıp etleri mantar, beyin, uykuluk, tuz ve biberi ilâve edip bir kere karıştırın

Varsa biraz mantar suyu ilâve edip kapağını kapatıp ağır ateşte bir kaç dakika kaynatıp suyunu çektirip ateşten alınız

Unu küçük bir tencereye koyup üzerine et suyundan bir kaç kaşık koyarak karıştırıp bulamaç yapınız

Kalan et suyunu kaynar olarak üzerine ilâve edip karıştırarak orta ateşte bir kaç dakika
kaynatıp yukarıdaki harcın içersine ilâve edip aşağıdaki volovanların
içersine doldurun kapaklarını üzerine kapatıp servis ediniz



Volovanın hazırlanışı :

Hazırmlanmış foyöte hamurunun alt ve üstüne hafif un serperek merdane ile iki milim kalınlığında düzgünce açınız

Dokuz on santim kutrunda tırtıllı yuvarlak hamur kalıbı İle on iki adet hamur kesiniz

Altı adedini bir fırın tepsisine koyup üzerlerine kenarlarına damlatmadan çırpılmış yumurta sürünüz

Diğer altı hamurun ortalarını beş santim kutrunda bir hamur kalıbı ile keserek delik açınız

Ortası delik hamurları düzgünce, diğer hamurları üzerine koyunuz

Serin yerde yirmi - otuz dakika dinlendirip üzerlerine, etrafına damlatmadan çırpılmış yumurta sürünüz, önce ortadan hızlı ateşli fırında, sonra orta ateşli fırında yirmibeş dakika pişirip fırından çıkarınız

Delik kısımların içindeki hamurları bıgağın burnu ile çıkarınız

Çıkardığınız hamurların üst kısımlarını servis ederken volovanın üzerine kapatmak için muhafaza ediniz
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
TULUS USULÜ VOLOVAN tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» TULUS USULÜ GRATEN tarifi
» Elmalı Volovan Tarifi
» VOLOVAN (Vol-au-vent) tarifi
» BEŞAMEL SOSLU TAVUK VOLOVAN Tarifi
» Piedmonte Usulü Sos Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: