Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

,

http://koxpcu.yetkinforum.com/f175-game-of-war-fire-age

 

 ALEVLİ ÇULLUK tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Aşçı
Admin
Aşçı


Mesaj Sayısı : 2102
Kayıt tarihi : 25/01/11

ALEVLİ ÇULLUK tarifi Empty
MesajKonu: ALEVLİ ÇULLUK tarifi   ALEVLİ ÇULLUK tarifi Icon_minitimeSalı Şub. 15, 2011 2:10 pm

BECASSE FLAMBE



2 kişi için MALZEME :

2 adet çulluk temizlenmiş fakat içi çıkmamış

Tuz, bir çimdik karabiber

2 kahve fincanı rafine yağı

1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan

1/2 çay kaşığı kırmızı yaprak biber

1 tatlı kaşığı un, bir tatlı kaşığı tereyağı ile karıştırılmış

1,5 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı krema

1 su bardağı kaynar süt



YAPILIŞI :

Çullukları tuzlayıp biberleyiniz, çullukların girebileceği küçük bir tencereye çullukları koyup üzerine rafine yağını dökünüz

Ortadan hızlı fırında zaman zaman içindeki yağdan alarak üzerine dökerek altı dakika bir yanını, altı dakika öbür yanını kızartıp fırından çıkarınız.

Çullukları tencereden çıkarıp muhafaza ediniz. Tenceresindeki yağı döküp yarım tatlı kaşığı tereyağı ve soğanı ve yaprak biberi koyarak orta ateşte bir dakika sote yapıp unla karışmış tereyağını ve sütü ilâve ediniz

Karıştırarak üç dört dakika kaynatıp ateşten alıp süzdürünüz

Misafirin önünde çullukların içini çıkarıp bir tahtada ince kıyınız

Çullukların but ve göğüslerini dörde ayırınız. Bir flambe ocağını yakıp flambe tavasını ateşe koyunuz. Tereyağını ilâve edip kızdırıp çullukları ilâve ediniz, bir iki dakika alt üst çevirip kremayı ve hazırladığınız sosu ve kıydığınız barsakları ilâve edip bir iki dakika sallıyarak kaynatıp servis ediniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://asci.forum.st
 
ALEVLİ ÇULLUK tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» ALEVLİ BİFTEK DİAN tarifi
» ALEVLİ BİFTEK KONGOLEZ tarifi
» Alevli Biberli Biftek tarifi
» ALEVLİ DANA BÖBREĞİ Tarifi
» Kolay Poğaça Tarifi Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Aşçı Forum ,Yemek Tarifi ,Tatlı Tarifleri,Pasta Tarifleri,Gastronomi,Yemek Forum,iş arayan,Pilav :: Dünya Global Mutfak :: Fransız Yemek Tarifleri-
Buraya geçin: